بازرگانی ایران و چین

قوانین گمرکی ایران و چین

قوانین گمرکی ایران و چین

گمرک به عنوان یک نهاد مسئول و مرزدار اقتصاد هر کشوری می باشد. و مسئولیت امور مربوط به ورود و خروج کالا و قوانین گمرکی وضع شده بر آن را بر عهده دارد. و حقوق گمرگی وضع شده در واقع درصدی از ارزش کل کالا است.  در این مقاله می خواهیم در مورد قوانین گمرکی کشور ایران و چین و نکات مربوط به آن آشنا شویم.

اگر شما هم در مورد گمرک و قوانین وضع شده با آن سؤالاتی دارید می توانید با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.

منظور از گمرک و قوانین گمرکی چیست؟

یک سازمان دولتی، که وظیفه ی آن اجرای قوانین مربوط به امور گمرک است. و این سازمان مسئولیت اجرا و اخذ عوارض مربوط به واردات و صادرات کالا را شامل می شود. همچنین، این سازمان، قوانینی که بر واردات، ترانزیت و صادرات کالاها را شامل می شود را اجرا می کند.

قوانین گمرکی و مفاهیم بکار رفته در آن

برخی از مفاهیم بکار رفته شده در قوانین و امور گمرکی

۱.عنوان مربوط به اظهار کالا

بیانیه ای است که بصورت کتبی و یا شفاهی مورد استفاده قرار می گیرد. و روش گمرکی مربوط به کالای مود نظر را مشخص می کند. و هر گونه اطلاعات که برای اجرای قوانین گمرکی نیاز در آن ذکر شده است.

۲.اظهار کننده کیست؟

فرد صاحب کالا و یا یک نماینده ی قانونی از طرف او را شامل می شود. و کالای مربوطه را برای امور و مقررات گمرکی به گمرک معرفی می کند.

۳.اظهارنامه اجمالی چیست؟

به سندی گفته می شود که در آن فهرست و لیست تمام کالاهایی که می بایست بارگیری و یا تخلیه شوند وجود دارد. و شرکت حمل و نقل کالا بوسیله ی آن کالاهای مشخص شده را اعلام می کند. تا در زمان ورود و خروج کالا مشکلی پیش نیاید.

۴.مکان ها و اماکن گمرکی کدامند؟

به مکان هایی گفته می شود که تحت نظارت گمرک و برای انباشت و نگهداری کالاها استفاده می شود. این مکان ها شامل انبارها، اسکله ها، فرودگاه ها ، ایستگاه های راه آهن و … می باشد.

۵.ترخیص کالا

به پروسه ی خروج هر نوع کالا که پس از انجام امور تشریفات گمرکی انجام می شود.

 

۶.اظهارنامه گمرکی به چه معناست؟

بطور کلی می توان گفت که به عملیات مشخص کردن کالاهای وارداتی و صادراتی گفته می شود. لازم به ذکر است همه امور مربوط به ترخیص کالا از گمرک بایست با رعایت قوانین گمرک بر اساس آئین نامه های اجرائی، تنظیم کردن اظهارنامه گمرکی انجام شود و سپس این اظهارنامه تحویل گمرک شود.

۷.انبارهایی برای گمرک

انبار گمرکی، مکان هایی هستند که دارای سقف یا غیر مسقف و بای مراقبت و نگهداری از کالاها وارد شده یا صادر شده تأسیس می شوند. بوسیله ی مراجعه تحویل کالا اداره و مدیریت می شود. و در صورت نیاز گمرک دستور تأسیس این انبارها را صادر می کند.و مقررات و روش کنترل گمرکی را مشخص می نماید. و مراجع حتماً باید این قوانین را رعایت کنند.

۸.مسئولیت نگهداری کالا و حفظ آن در انبارهای گمرک

مرجع تحویل گیرنده کالا مسئول نگهدار یو حفظ کالا از زمان تحویل آن تا زمان دریافت آن می باشد. ایشان وظیفه دارد تا کالاهای موجود را از هر گونه خطر شامل آتش سوزی، انفجار و… حفظ و بیمه نماید. و هزینه ی بیمه را از صاحب کالا دریافت کند. و کالایی تجویلی طبق بیمه نامه ی معتبر و شماره ای که طبق اسناد معتبر به مرجع تحویل گیرنده اعلام می شود. دارای اعتبار باشد مرجع تحویل گیرنده در زمان تحویل کالا واین مدت پولی از صاحب کالا  بابت حق بیمه دریافت نمی کند.

کالاهای تقسیم شده بر اساس قوانین گمرکی صادرات و واردات

انواع تقسیم بندی کالا

انواع کالاهای تقسیم شده بر اساس قوانین گمرکی صادرات و واردات

  • کالای مجاز کدامند؟ آن دسته از کالاهایی که برای صادر شدن و یا واردات آن ها با رعایت یکسری ضوابط ، نیاز به کسب مجوز ندارد.
  • کالاهای مشروط : برخی از کالاهایی که با کسب مجوز می توان اقدام به صادر و وارد کردن آن کرد
  • کالاهایی که ممنوع هستند : کالاهایی که صادر و وارد کردن آن بر اساس شرع اسلام ممنئع است جزء کالاهای ممنوع است.

 

یرای انجام امور مربوط به واردات و صادرات کالا بصورت تجاری، داشتن کارت بازرگانی از ضروریات است. این کارت برای افرادی که به امور صادرات و واردات می پردازند توسط اتاق بازرگانی صادر می شود. و می بایست به تأیید وزارت بازرگانی برسد.

برخی از وظایف گمرک ایران نسبت رعایت به قوانین گمرکی

  • اجرای سیاست هایی که مرتبط با صادرات و وصادرات انواع کالاها  می باشد.
  • دریافت حقوق ورودی و سایر مبالغ قانونی توسط سازمان گمرک ایران
  • بررسی کردن و نظارت بر کالاهایی که از مرز کشور خارج می شود.
  • آسان کردن و رفع موانع گمرکی برای افزایش و توسعه گردشگری
  • انجام دادن تمام تشریفات قانونی که مرتبط با ترخیص و ارائه ی کالا به صاحب آن می باشد.
  • بررسی برگه های ترخیص کالا جهت کسب اطلاع از صحت امور ترخیص و امور پرداختی و دریافتی آن

قوانین گمرکی چین

کشور از جمله کشورهای پرجمعیت  دنیا است. که با تولید انبوه انواع کالاهای متنوع صادرات انواع کالاها در سرتاسر جهان می پردازد. همینطور با واردات از کشورهای دیگر برخی از کالاهای مورد نیاز خود را تأمین می کند.

لازم است بدانید که کشور چین تعرفه واردات خود را از ۱۱ درصد به ۱۰.۴ درصد کاهش داده است. و تعرفه های گمرکی این کشور بر اساس ارزش کالا محاسبه می شود.

مدیریت استاندارد بارنامه های کالاهای مربوط به ورود کشور و کالاهای خروجی برای بالا بردن امنیت و سهولت کار در تجارت های جهانی در فرمان مربوط به شماره ی ۱۷۲ مدیریت کل کشور چین ابلاغ شده است. این قوانین از تاریخ از ۲۸ مارس سال ۲۰۰۸ وضع شده ابلاغ شده است.

و طبق آن می بایست بارنامه های الکترونیکی کالا صحیح و کامل به اداره گمرک کالا ارائه شود. ۲۴ ساعت قبل از بارگیری کشتی های ورودی یا خروجی که از اول ژانویه ۲۰۰۹ به اجرا درآمده است.

برخی از سیاست های گمرکی در مورد واردات از چین کالاهایی هست که مشمول کاهش نرخ عوارض وارداتی چینی هستند و به دو بخش تقسیم می شود:

  • مواد خام طبیعی و کالاهای اولیه نظیر چرم ، الوار و خمیر کاغذ
  • تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و ماشین آلات با فناوری بالا ، قطعات ، لوازم و غیره.
بهترین راه های واردات کالا به چین

راه های واردات کالا به چین

بهترین راه های واردات از چین به ایران

اگر شما نیز به عنوان یک تاجر و یا سرمایه دار کالاهای مورد نیاز خود را از کشور چین وارد می کنید لازم است بدانید کشور ایران دارای گمرکات، بنادر و فرودگاه های مختلفی است. و شما می توانید برای واردات از طریق راه های زمینی، دریایی و یا هوایی اقدام کنید.

البته انتخاب این روش ها به هزینه حمل و توع کالاهای وارداتی بستگی دارد. و اغلب در سال گذشته، بیشتر واردات از کشورهای آسیای شرقی مانند چین از طریق گمرک منطقه شهید رجایی بوده است.

انواع روش واردات کالا از چین به کشور ایران

  • گمرک بندر امام خمینی
  • منطقه آزاد بجاری پابهار
  • منطقه ویژه بوشهر
  • گمرک شهید رجایی و غرب تهران
  • فرودگاه امام خمینی و منطقه تجاری بم

قوانین گمرکی برای ترخیص کالا از چین به ایران

برای ترخیص کالا نیاز یه یکسری مدارک از قبیل بارنامه، پرفورما، پکینگ لیست، گواهی مبدأ که می بایست به گمرگ تحویل داده شود. و برای ترخیص کالا می بایست کارت بازرگانی صادر شود تا از سلامت کالا اطمینان کسب کنید. و این کارت برای کالاهایی صادر می شود که برای مجاز به ورود کشور هستند و مطابق با فرهنگ و قانون کشور است.

برخی از کالاهایی که از چین وارد می شوند:

  • انواع لوازم آرایشی عطر و ادکلن
  • پوشاک و لوازم ورزشی
  • گوشی همراه و لوازم جانبی آن و…

تعرفه واردات برخی کالاها در چین

کشور چین در اکثر کالاهای وارداتی خود تعرقه دریافت می کند. که این تعرفه ها با توجه به ارزش کالا هزینه های باربری، بسته بندی، باربری، و هزینه های مربوط به انواع خدماتی که قبل از تخلیه کالا در مقصد انجام می شود. و بسیاری از تعرفه ها بعد از پیوستن کشور چین به سازمان تجارت جهانی کاهش یافته است.

قوانین مالیات های وضع شده بر کالاها در چین

در کشور چین بر روی همه محصولات مالیات بر ارزش افزوده و  برخی از اقلام، مالیات بر مصرف در زمان واردات کالا وضع می شود. و مالیات بر ارزش افزوده معمولا از از ۱۰ درصد تا ۱۶درصد است. و در مورد برخی از اقلام مانند دخانیات، مشروبات الکلی و لوازم آرایشی و بهداشتی  مالیات مصرف، با نرخ متغیر بین ۱ تا ۴۰ درصد پرداخت می شود.

نتیجه گیری:

همانطور که میدانید برای صادرات و واردات کالا می بایست با یکسری قوانین و اصطلاحات مربوط به صادرات و واردات کالا آشنا شویم. تا بتوانیم پروسه ی گمرک و امور آن را به درستی انجام دهیم . و راحت تر و در زمان کمتری به اهداف خود برسیم. ما در این مقاله سعی کردیم در مورد برخی از این قوانین و اصطلاحات صحبت کنیم.  امیدوراریم این مطالب مفید بوده باشد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *