بازرگانی ایران و چین

هزینه گمرکی انواع کالاهای واراداتی از چین

هزینه گمرکی انواع کالاهای واراداتی از چین

همانطور که بارها گفته شده چین با پیشرفت های زیادی که نسبت به سال ها پیش داشته است به عنوان یکی از مراکز تجارت در سطح جهان به حساب می آید. و سهم بزرگی در اقتصاد ایران و حتی در کل سطح جهان را پوشش می دهد. به همین خاطر بازرگانان و تجار ایران با بازرگانان کشور چین سال هاست روابط تجاری بسیار زیادی دارند. به همین خاطر به واردات انواع کالاهای مورد نیاز خود از چین می پردازند.

اما واردات از چین شامل هزینه هایی است که می بایست پرداخت شود که می توان به هزینه خرید محصول، هزینه بازرسی، هزینه انبارداری، هزینه بیمه باربری، هزینه های حمل و نقل، و هزینه گمرکی برای انواع کالاهای وارداتی می باشد.

نکات لازم در مورد هزینه های گمرکی انواع کالاهای واراداتی

اما از نکاتی که در زمان واردات کالا از چین می بایست مد نظر قرار داد، هزینه های گمرکی انواع کالاهای وارداتی از چین و مقررات و قوانین مربوط به گمرک برای ورود و خروج کالا است.

به طوریکه تاجران برای ترخیص کالا در گمرک می بایست اظهارنامه پر کنند و شماره تعرفه کالا که کدینگ کالا نام دارد در اظهارنامه درج می گردد. و در صورت اشتباه درج کردن طبق قوانین امور گمرک وارد کننده کالا متحمل هزینه جریمه نیز خواهد شد.

 

مفهوم هرینه گمرکی چیست؟

مفهوم هرینه گمرکی چیست؟

مفهوم هرینه گمرکی چیست؟

هزینه های گمرکی را می توان مالیات و آن مبلغ عوارضی که دولت به دلیل حمایتی، مالی از کالاهای وارداتی و صادراتی دریافت می کنند. که در اصطلاح به آن حقوق گمرکی گفته می شود.

البته تعرفه گمرکی بر طبق ارزش کالا نیز دریافت می شود که آن را تعرفه ارزشی هم نام می برند.

اما در تعریفی دیگر می توان گفت که به میزان حقوق و عوارض کالا در زمان ترخیص کالا گفته می شود. و بازرگانان و تجار می بایست این میزان حقوق و عوارض گمرکی را پرداخت کنند.

بنابراین هزینه ها (تعرفه های )گمرکی کالاهای وارداتی و یا صادراتی به میزان وجوهی گفته می شود که در گمرک دریافت می شود. و می توان آن را در چند طبقه تقسیم کرد:

  • آن میزان حقوق و عوارضی که درواقع نوعی مالیات غیر مستقیم است.
  • و آن هزینه هایی که در قبال ارائه ی خدمت پرداخت می شود. که می توان از این هزینه ها به هزینه تخلیه و بارگیری، استاندارد و انبارداری نام برد.

نکته ای که در اینجا می بایست یادآور شد این است که حقوق و عوارض بوسیله ی گمرک دریافت می شود.

هزینه ها توسط سازمان هایی که خدمت ارائه می کنند مان سازمان بنادر، انبارهای عمومی و سازمان استاندارد دریافت می شود. میزان حقوق گمرکی چقدر است؟

  • حقوق گمرکی برای همه کالا ها به میزان ۴ درصد توسط مجلس تعیین شده است.
  • اما سود بازرگانی توسط دولت مشخص می شود.
تعریف سود بازرگانی در قانون چیست؟

مفهوم سود بازرگانی

اما تعریف سود بازرگانی در قانون چیست؟

بر طبق ماده ۱۵، برای حکایت از تولیدات داخلی و سرع ت بالا و سهولت در محاسبات هزینه های گمرکی که از کالاهای وارداتی  از چین و سایر کشورها دریافت می شود، وزارت صمت به همراه وزارت امور اقتصادی و دارایی مبلغی را تحت عنوان سود بازرگانی تعیین کرده و به گمرک ارائه می دهد که می توان موارد زیر را نام برد:

  • عوارض گمرکی
  • مابه التفاوت سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان
  • حق ثبت سفارش
  • حق انحصار
  • عوارض شهرداری و هلال احمر
  • عوارض آسفالت و هوایی و بندری و بهداری

 

 

ارزش کالا بر طبق قانون های امور گمرک به چه معناست؟

این ارزش کالا ورودی در مواردی مانند بهای سیف، بهای خرید کالا به همراه هزینه بیمه و حمل و نقل و باربندی تعلق گرفته و همینطور در مورد هزینه های افتتاح اعتبار، حق استفاده از امتیاز نقشه، مدل و علامت بازرگانی، سایر حقوق مشابه‌ مربوط به کالا و هزینه های کالا تا ورود به دفتر گمرکی تعلق می گیرد.

حقوق گمرکی: که مبلغ آن بر اساس جدول تعرفه گمرکی ضمیمه این قانون تعیین و دریافت می شود.

هزینه های گمرکی کالاهای وارداتی یا صادراتی : مبالغی که مقدار و شرایط آن با تصویب هیأت وزیران دریافت می شود. که شامل تخلیه و باربری و بارگیری، انبارداری، آزمایش و‌ تعرفه‌بندی، بدرقه کالا و خدمات و نحوه ی وصول آن بر اساس آیین‌نامه گمرکی تعیین می‌شود.

عوارض دریافتی به وسیله گمرک: مبالغی که دریافت آن طبق مقررات بر عهده ی گمرک می باشد.

 

هزینه گمرکی واردات کالا به ایران چند است و چگونه محاسبه می شود؟

محاسبه ی هزینه گمرکی واردات کالا

هزینه گمرکی واردات کالا به ایران چند است و چگونه محاسبه می شود؟

در این بخش به معرفی بعضی از هزینه های گمرکی خواهیم پرداخت.

  • ۴ درصد حق ورودی که از ارزش افزوده ی کالا وصول می شود.
  • حقوق گمرکی که شامل ارزش CIF، نرخ ارز و نرخ تعرفه است که از کالا های ورودی گرفته می شود.
  • سود بازرگانی که با ارز CIF، نرخ ارز و تعرفه ی گمرک محاسبه می شود. سود بارزگانی نوعی مالیات محسوب می شود که از برخی از کالا ها طبق سیاست دولت و نوع کالا وصول می شود همچنین نر سود بازرگانی متغیر است.

 

نحوه ی محاسبه تعرفه گمرکی برای کالا

برای محاسبه ی تعرفه گمرکی ابتدا باید حقوق گمرکی محاسبه شود.

برای محاسبه ی حقوق گمرکی باید ارزش کالا را در قیمت ارز و ماخذ ضرب کنیم.

ماخذ*قیمت ارز*ارزش کالا = حقوق گمرکی

پس از محاسبه ی حقوق گمرکی ارزش افزوده را محاسبه می کنیم. برای محاسبه ی ارزش افزوده تفاوت قیمت های سال را در

 

در حال حاضر، حقوق ورودی مجموعه ارقام زیر است :

حقوق ورودی = حقوق گمرکی + سود بازرگانی + مالیات بر ارزش افزوده (۶%) + عوارض شهرداری (۳%) + عوارض هلال احمر (۱%)

تعرفه گمرکی سایر کشورها

اطلاع از تعرفه گمرکی سایر کشورها

تعرفه گمرکی سایر کشورها

هزینه ها و تعرفه های گمرکی واردات کالا  برای سایر کشورها چطور بدست آوریم؟

برای بدست آوردن و کشف دقیق گمرکی برای سایر کشورها کمی سخت به نظر می رسد. بنابراین برای بدست آوردن این تعرفه گمرکی بابت صادرات و واردات کالا  میتوانیم از دو طریق اقدام کنیم:

  • از طریق تحلیل بازارهای صادراتی کشورهای مختلف و مقررات و قوانین مقداری از اطلاعات مربوط به مواردی همچون عوارض گمرکی، حقوق گمرکی، و اطلاعات لازم را کسب کنید.
  • پیدا کردن دقیق تعرفه گمرکی سایر کشورها کمی دشوار است. ولیکن شما برای انجام امور بازاریابی و تحقیقات بازار و یا صادرات کالا و ..  نیاز به بررسی دقیق تعرفه گمرکی سایر کشورها دارید.
  • یک روش دیگر برای اینکار این است که از طریق سایت های مختلف و معتبر می توانید از هزینه ها و تعرفه های سایر کشورها بدست آورید. البته هزینه گمرکی کالاهای وارداتی از چین وغیره  و  کالاهای صادراتی سایر کشورها بوسیله ی سازمان جهانی گمرک و سازمان تجارت جهانی نیز منتشر می شود.

برای تعیین هزینه های گمرکی صادرات و واردات کالا چطور تعیین می شود؟

هزینه های گمرکی کالاها وارداتی و صادرات در ایتدای هرسال بوسیله ی هیأت وزیران اعلام می شود. در صورتی که ابتدا در کمیسیون ماده یک تأیید و تصویب می شود.

در این مقاله سعی شد در مورد هزینه های گمرکی کالاهای وارداتی و صادراتی مطالبی را بیان کنیم امیدواریم که از مطالب این مقاله استفاده کنید. در خصوص صادرات و واردات انواع الا از چین با آگاهی کامل و کسب دانش لازم در این زمینه اقدام به این کار کنید. و یا از تجربه اشخاص و یا مشاوره شرکت های بازرگانی استفاده کنید.

این شرکت ها که از افراد با متخصص و کاربلد و کاماتً حرفه ای تشکیل شده است. با ارائه انواع خدمات مشاوره بازرگان در زمینه واردات و صادرات می توانند راهنمایی های مفیدی در این زمینه بکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *